Wat is catering eigenlijk?

Wat is catering precies? Kan catering aan huis of is het alleen voor bedrijven en feesten? Zo maar een paar vragen die jij jezelf kunt stellen wanneer je nadenkt over catering. Catering wordt in het Nederlands gedefinieerd als maaltijdverzorging, maaltijdvoorziening of leveringen van maaltijden voor bedrijven, evenementen of feesten. Mooie mond vol, en als het eten lekker is, dan nog letterlijk ook! 

Maar wat is catering dan precies?

Er is niet maar een soort catering, je hebt namelijk catering voor bedrijven, institutionele catering (zoals ziekenhuizen en gevangenissen), school catering en party- en evenementencatering. Dus in de praktijk komt het erop neer dat een cateraar zowel op locatie als onderweg het eten bereidt en levert. Door een cateraar in te schakelen wordt je veel werk uit handen genomen.

Is catering handig voor mij?

Of je nu een klein feestje, een groot evenementbruiloft of eten voor je bedrijf nodig hebt. Het is allemaal mogelijk. Het voordeel van een cateraar is dat ze gespecialiseerd zijn in het voorzien van de behoefte van de klant. Want hoe lekker is het om je geen zorgen te maken over het doen van boodschappen en het koken van eten? En ga eens na hoeveel tijd je daarmee bespaart! 

De Indische Catering foodtruck
Foodtruck

Heb ik veel ruimte nodig?

Het eten kan op locatie of dus in een grootkeuken klaar gemaakt worden. Dus of je nu een kleine of grote ruimte hebt, maakt niets uit. Voor elk wat wils. Wil je, je gasten een extra ervaring geven? Bij de Indische Catering is het zelfs mogelijk om met een foodtruck op locatie te komen! 

Wat moet ik zelf doen bij een catering?

Het enige wat jij hoeft te doen is je wensen kenbaar te maken aan de cateraar. Dus wat voor soort eten? Hoeveel gasten komen er? Hoe laat moet het eten klaar staan? Dit alles zodat jij zorgeloos kunt genieten van je eigen evenement. 

Catering boeken in omgeving Groningen

Heb je de keuze gemaakt om tijd te besparen en stress te voorkomen? Nou dat is mooi! De Indische catering is een geschikte optie voor het uitbesteden van catering in GroningenDrenthe en Friesland. Dus beter gezegd in het gehele noorden!