Heerlijke indische nagerechten

De indische keuken staat bekend om zijn vele lekkernijen. Nederlanders koken dan ook graag Indisch, maar wat het nagerecht betreft, zijn er maar weinig mensen op de hoogte van wat er allemaal beschikbaar is. Want wat zijn nu typisch Indonesische gerechten? Om deze vraag te beantwoorden nemen wij jou graag mee in de verschillende nagerechten die de Indonesische keuken te bieden heeft. 

Een keuken met vele invloeden​

De Indische keuken heeft invloeden van de Chinese, Indiase, Arabische en zelfs de Nederlandse keuken. Het land Indonesië bestaat uit vele eilanden en de meeste hiervan kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Het gerecht Sumatra bijvoorbeeld is in het algemeen veel minder pittig op Java dan op andere eilanden. 

Spekkoek, het bekendste nagerecht

De gerechten van Oost-Java kenmerken zich door de zoete smaak. Op dit eiland wordt veel gebruik gemaakt van Javaanse bruine suiker: Gula Djawa. Ook wel palmsuiker genoemd. Dit product wordt vaak gebruikt in de bereiding van nagerechten. Kue Lapis (oftewel spekkoek) is misschien wel het bekendste nagerecht dat Indonesië te bieden heeft, maar er zijn veel andere Indische nagerechten die minstens net zo lekker zijn!

set of Indian spices
Bakken

De Indische nagerechten

Kwee Dadar

Neem bijvoorbeeld ‘Kwee Dadar’. Dit is een Indonesisch flensje gevuld met geraspte kokos en de Javaanse bruine suiker Gula Djawa. Door de opvallende groene kleur trekt dit gerecht ieders aandacht. 

Kelepon

Een ander Indisch nagerecht dat ook wel bekend staat als de ‘Indische balletjes’ is Kelepon. Deze balletjes zijn gemaakt van pandandeeg. Ook dit nagerecht is bereid met de Javaanse bruine suiker Gula Djawa. De Indische balletjes worden gegarneerd met geraspte kokos. 

 

Kelapa Mudah

‘Kelapa Mudah’ is een andere specialiteit uit de Indische keuken. De letterlijke vertaling van Kelapa Mudah is jonge kokosnoot. Dit is dan ook het belangrijkste ingrediënt van dit nagerecht. Het is een ander soort kokosnoot dan de bruine soort die wij kennen; deze jonge kokosnoot is namelijk groen. De inhoud van de kokosnoot wordt zo bewerkt dat deze drinkbaar wordt. Aan dit mengsel wordt rozenstroop toegevoegd en dan is het drankje bijna klaar. IJskoud is dit drankje het lekkerst, daarom worden er vaak nog ijsblokjes toegevoegd. 

Pisang Goreng

Een ander Indisch nagerecht dat ook redelijk bekend is in Nederland, is Pisang Goreng. Dit wordt ook wel gebakken banaan genoemd. De bananen worden ondergedompeld in beslag en deze worden vervolgens gebakken. Een echte aanrader.

Kom onze nagerechten zelf proeven

Wanneer je dacht dat dat er alleen spekkoek was, had je het mis. De Indische nagerechten zijn net zo gevarieerd als de normale gerechten. Ben je benieuwd naar al het lekkers wat de Indische keuken te bieden heeft? Huur dan onze foodtruck of Indische catering in en ervaar het zelf!