Wat is een foodtruck en hoe werkt het?

Foodtrucks zijn sinds een paar jaar enorm populair geworden. Zo populair, dat het aantal foodtrucks in Nederland in vijf jaar tijd is verdubbeld. Vooral tijdens de coronaperiode kwamen er veel nieuwe foodtrucks bij. De kans is dus groot dat u ze ook wel eens gezien heeft. Op een festival, foodtruckfestival of op een ander evenement bijvoorbeeld. Ook huren particulieren steeds vaker een foodtruck in. Een verjaardag, een bruiloft, of een jubileum wordt zo nóg specialer.

Wat is een foodtruck?

Wat maakt een foodtruck een foodtruck? Het is eigenlijk heel simpel. Een foodtruck is namelijk precies wat de naam al aangeeft: een wagen met eten. Het fenomeen is overgewaaid uit Amerika. Daar waar we eerst alleen wagens met patat of hamburgers kenden, werden culinaire foodtrucks met ‘streetfood’ steeds populairder. De film ‘Chef’ uit 2014 heeft hier ook aan bijgedragen. In deze film wordt de kok van een restaurant in Los Angeles ontslagen, waarna hij een succesvolle foodtruck begint. De rollende keukens zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten en verkopen uiteenlopende gerechten.

Foodtruck
Foodtruck

Wat voor soorten foodtrucks zijn er en wat verkoop je in een foodtruck?

De meeste foodtrucks zijn relatief kleine wagens, met daarin een keuken en luik van waaruit de klanten bediend kunnen worden. Er zijn ook foodtruck aanhangwagens, deze noem je ‘foodtrailers’. Wat er in foodtrucks verkocht wordt, loopt ontzettend uiteen. Toch zijn er een aantal populaire foodtruck soorten:

  • Foodtrucks met koffie en zoetigheden
  • Foodtrucks met loempia’s
  • Foodtrucks met poffertjes
  • Foodtrucks met hamburgers
  • Foodtrucks met pannenkoeken
  • Foodtrucks met barbecue vlees
  • Foodtrucks met Indonesisch eten

 

Bij de Indische Catering kunt u uiteraard terecht voor een foodtruck met Indisch of Indonesisch eten. Maar ook voor tapas of Italiaanse gerechten draaien wij onze hand niet om.

Hoe werkt een foodtruck?

Een foodtruck werkt heel simpel. Het kleine restaurant op wielen rijdt naar de locatie, bijvoorbeeld een feestje of een foodtruck festival, waarna klanten er gerechtjes kunnen kopen. Deze gerechtjes zijn meestal snel klaar en worden geserveerd in kleine porties. De meeste foodtrucks werken met een thema of een specifieke keuken. 

Wat zijn de kosten van een foodtruck?

Per bedrijf lopen de kosten van een foodtruck erg uiteen. Bij de Indische Catering zijn de kosten voor een foodtruck menu geheel op maat. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een van onze standaard arrangementen. De prijs hiervan start bij €19,85 per persoon. Deze prijs is inclusief de huur van de foodtruck, personeel, servies en bestek, schoonmaak en afwas. Ook de kilometervergoeding is inbegrepen, tot 25 kilometer vanaf Groningen. Naast de provincie Groningen kunt u onze foodtruck ook huren in Friesland en Drenthe. Benieuwd wat wij voor uw feest of evenement kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.