Gaat u binnenkort een feest of evenement organiseren? Dan doe je graag zaken met lokale ondernemers. Zo zijn de lijntjes kort en weet je precies waar je aan toe bent. Maar je wilt ook een keer wat anders dan normaal. Gelukkig is daar De Indische Catering.
De Indische Catering
Onze catering is tot in de puntjes goed geregeld en net even anders. Met onze unieke foodtruck bezoeken wij elk feest en evenement. Vanuit deze truck leveren wij catering op maat. Maar wij onderscheiden ons met name in onze gerechten. We verleiden jouw gasten met heerlijke Indische gerechten. Deze verrassende smaken en heerlijke geuren brengen elke gast even naar Indonesië. De Indische Catering is gestart vanuit het Javaans Eetcafé in Groningen. We wilde graag onze liefde voor de Indische keuken delen met heel Nederland. Daarom hebben wij besloten te starten met De Indische Catering.
Professionele catering in Friesland regelen
Hoewel wij vanuit Groningen opereren, gaan wij gerust de grens over. Met onze foodtruck bereiken wij elke locatie in Nederland. Onze cateringservice is professioneel. Zo regelen wij alle zaken rondom de catering. Zaken zoals bestek, servies en personeel. We leveren een complete catering op maat. Organiseer je een leuk feest of evenement in Friesland? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Sateh
Naar Friesland voor catering op maat
De Indische Catering gaat regelmatig naar Friesland voor catering op maat. Dankzij onze persoonlijk aanpak huren veel mensen ons graag in. Bovendien komen wij met onze cateringsbus gemakkelijk op elke locatie. Vanuit deze truck bereiden wij de lekkerste gerechten op locatie. Je kiest bij ons voor unieke smaken en vers.
Wanneer je gerechten uit de Indische keuken krijgt voorgeschoteld zul je daar waarschijnlijk altijd sambal bij krijgen. Sambal is een condiment en ingredient, dat traditioneel bestaat uit gemalen Spaanse pepers, zout en andere ingredienten. Er zijn allerlei verschillende soorten sambal waarbij bijvoorbeeld gebakken ui, gefermenteerde garnalen (trassi), suiker, vruchtensap, azijn en andere specerijen aan worden toegevoegd.
Spaanse Pepers
Ondanks dat de gebruikte pepers, Spaanse pepers worden genoemd werde de eerste pepers in Azië door de Portugezen geintroduceerd. De pepers kwamen zo in Oost-Timor, Ambon en Malakka terecht. De Portugezen brachten de pepers mee vanuit Zuid-Amerika waar zij in Brazilie voet aan de grond hadden. De benaming voor Spaanse pepers in sambal is dus eigenlijk incorrect. Voordat de Portugezen de pepers in Indonesië introduceerden werden Indische gerechten met gewone peper en gember op smaak gebracht
Informatie over sambal
Sambal wordt gemaakt in Indonesië, Maleisië, Singapore, het zuiden van de Filippijnen, Sri Lanka, Nederland en Suriname. Sambal is over het algemeen een erg pittige pasta en komt oorspronkelijk uit Indonesië.
In de supermarkt, toko’s en Aziatische supermarkten zijn allerlei verschillende soorten sambal verkrijgbaar. Zeker op een Indonesische markt (pasar malam) kom je veel verschillende soorten (verse) sambal tegen. De meest voorkomende sambal in Nederland is Sambal Oelek.
Sambal Oelek
Deze sambal heeft zijn naam te danken aan het gereedschap waarmee de sambal wordt bereid. Een ‘ulek’ is namelijk een soort stamper die men in combinatie met een vijzel (de ‘cobek’) gebruikt. Sambal oelek wordt gemaakt van verse gemalen Spaanse pepers met zout. Sambal Oelek heeft een opvallende pittige smaak staat bij vele Oosterse gerechten standaard op tafel om hiermee zelf het gerecht op smaak te brengen.
Verschillende soorten sambal
Hieronder hebben we een lijst van verschillende soorten sambal (bron: nl.wikipedia.org/wiki/sambal). Onderstaande vermelde sambal soorten zijn niet per definitie uit de Indonesische keuken.
Sambal ajam: sambal voor / met kip (ajam is kip)
Sambal badjak: gebakken, pittige sambal
Sambal badjak udang: gebakken, pittige sambal met garnalen
Sambal bawang: milde sambal met verse uien (bawang is ui)
Sambal belacan: de Maleisische variant van sambal trassi