De lekkerste foodtruck gerechten

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten foodtrucks. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een restaurant op wielen voor. Vroeger kenden we foodtrucks alleen als wagens waar patat of burgers werd verkocht. Maar met de explosieve groei van het aantal foodtrucks is ook het aanbod aan verschillende soorten hapjes enorm toegenomen. Van streetfood tot haute cuisine, er is overal wel een foodtruck voor. Wij nemen je in deze blog mee in de wereld van foodtruck gerechten.

Wat voor eten biedt een foodtruck?

Wat er wordt verkocht in een foodtruck verschilt dus enorm per foodtruck. Je hebt foodtrucks die een vaste standplaats hebben, maar ook veel foodtrucks die van evenement naar evenement reizen. De populairste locaties voor de rollende keukens zijn op dit moment festivals, foodtruck festivals of andere grote evenementen. Daarnaast huren steeds meer particulieren een foodtruck in voor hun bruiloftbedrijfsfeest of een groot verjaardagsfeest

Veel foodtruck bedrijven richten zich op één gerecht of keuken, maar er zijn ook foodtrucks met een breder aanbod. Enkele populaire foodtruck soorten zijn:

Woman serving customer

Barbecue foodtruck

Ook veel gezien op foodtruck festivals en andere evenementen zijn barbecue foodtrucks. Hierbij draait het om vlees, vlees, vlees. Maar dan wel kwalitatief en meestal biologisch vlees. Simpele hamburgers zul je bij deze kraampjes niet snel vinden.

Vega foodtruck

Vega en vegan foodtrucks kunnen in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Het aantal vegetariërs en flexitariërs groeit al jaren en dus ook het aantal foodtrucks om deze klanten te bedienen. Deze streetfood hapjes bestaan uit bijvoorbeeld vegetarische burgers, heerlijke groentegerechten of vegan zoetigheden.

Salade foodtruck

Met de populariteit van gezond eten en de toename van het aantal mensen dat geen of minder vlees eet, zijn ook salade foodtrucks steeds vaker te zien. Hier worden niet alleen heerlijke kant-en-klare salades verkocht, maar kunnen klanten soms ook hun eigen salade samenstellen.

Salade foodtruck

Met de populariteit van gezond eten en de toename van het aantal mensen dat geen of minder vlees eet, zijn ook salade foodtrucks steeds vaker te zien. Hier worden niet alleen heerlijke kant-en-klare salades verkocht, maar kunnen klanten soms ook hun eigen salade samenstellen.

Indische foodtruck

In het rijtje populairste streetfood kan de Indische foodtruck natuurlijk niet ontbreken. Indonesisch eten leent zich perfect als festival food. Bij deze foodtrucks kun je terecht voor bijvoorbeeld saté, nasi, rendang, ajam kari en andere heerlijke vlees- en vegetarische gerechten. 

Italiaanse foodtruck

Ook Italiaans eten doet het zeer goed op festivals en andere evenementen of feesten. Bij een Italiaanse foodtruck horen natuurlijk verschillende soorten pasta’s. Maar er zijn ook foodtrucks die zich richten op alleen pizza’s of bijvoorbeeld Italiaanse desserts.

De lekkerste foodtruck gerechten in één foodtruck

Ben je op zoek naar een foodtruck, maar vind je het lastig om te kiezen? Bij de Indische Catering kun je terecht voor heerlijke Indonesische, Italiaanse hapjes of tapas. Misschien heb je al een voorkeur van een van deze keukens en anders kijken we graag samen met jou welk menu past bij jouw feest en gasten. Dit menu kan een standaard menu zijn, of een menu volledig op maat gemaakt. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.